مدارس و دانشگاه‌ها باید به پایگاه فعال فرهنگ دینی تبدیل شوند

امام جمعه ساوجبلاغ با تاکید براینکه معلمان و دانشجویان نقش کلیدی در ترویج ارزش‌های دینی دارند، گفت: مدارس و دانشگاه‌ها باید به پایگاه‌های فعال فرهنگ دینی تبدیل شوند.
کد خبر : 27544
تاریخ انتشار : شنبه 29 شهریور 1404 - 14:36
مدارس و دانشگاه‌ها باید به پایگاه فعال فرهنگ دینی تبدیل شوند
پایگاه خبری البرزما- حجت‌الاسلام  روح‌الله مختاری، امام‌ جمعه شهرستان ساوجبلاغ، در نشست شورای فرهنگ عمومی این شهرستان با تأکید بر اهمیت پاسداشت یاد و نام شهدا، اظهارکرد: امسال استان و شهرستان ما غرق در عطر شهداست و لازم است همه دستگاه‌ها با تمام توان پای کار باشند تا اجلاسیه‌ای در شأن و تراز ایثارگران برگزار شود. استمرار این برنامه‌ها در سطح شهرستان، یک ضرورت انکارناپذیر است و هیچ فرصتی برای کوتاهی وجود ندارد.
وی با اشاره به نقش کلیدی معلمان در ترویج و توسعه فرهنگ، افزود: بار اصلی فرهنگ بر دوش معلمان است و باید با دغدغه و حساسیت بالا به مسائل آموزش‌وپرورش نگاه کرد. خوشبختانه فرماندار و شهرداران شهرستان نگاه ویژه‌ای به این حوزه دارند و ما از رئیس آموزش‌وپرورش شهرستان خواسته‌ایم برنامه سالانه خود را تدوین کرده و در جلسه بعدی شورا ارائه کند تا با یک نقشه راه روشن، فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی به‌صورت هدفمند پیش برود.
مختاری بر ضرورت برگزاری نشست‌های تخصصی با حضور دانش‌آموزان، معلمان، مدیران و اولیای دانش‌آموزان تأکید کرد و گفت: استفاده از ظرفیت حوزه‌های علمیه برای گفتمان‌سازی دینی در مدارس یک الزام است. همچنین ضروری است دانشجویان نیز در فعالیت‌های فرهنگی مشارکت داشته باشند و جلسات فصلی با دانشگاه‌ها، دانشگاهیان و فعالان فرهنگی، زمینه تبادل نظر و ارائه ایده‌های نوآورانه را فراهم کند.
این مسئول با اشاره به برگزاری سومین دوره جشنواره ملی سرود «آوای آدینه» افزود: این جشنواره طی سه سال گذشته با کیفیت بسیار بالا برگزار شده و حتی در جشنواره فجر موفق به کسب رتبه شده‌ایم. امسال بخش بومی و محلی به جشنواره اضافه شده است و اختتامیه آن هشتم مهرماه در اردوگاه ایثار با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس ائمه جمعه کشور برگزار خواهد شد. تاکنون هماهنگی با بیش از سه‌هزار گروه سرود در سراسر کشور انجام شده و تلاش می‌کنیم این جشنواره به نمادی از همدلی، شور و نشاط فرهنگی در کشور تبدیل شود.
امام‌جمعه ساوجبلاغ در ادامه درباره طرح ملی «رویش» گفت: این طرح به منظور رشد و پرورش دانش‌آموزان طراحی شده و تاکنون بیش از هزار دانش‌آموز در آن مشارکت داشته‌اند. بیش از شش هزار اثر به این طرح ارسال شده و درس‌نامه‌های آموزشی آن نیز تدوین شده است. در حال حاضر ۲۸ استان کشور تحت پوشش این طرح قرار دارند و این طرح فرصت مناسبی برای کشف استعدادهای نوجوانان و پرورش توانمندی‌های آن‌ها در زمینه‌های فرهنگی و علمی فراهم کرده است.
مختاری به فعالیت‌های فرهنگی در فضای مجازی نیز اشاره کرد و افزود: با تولید محتوای صوتی و فعالیت هدفمند در کانال انقلاب، توانسته‌ایم در این حوزه اثرگذار باشیم و امسال با برنامه‌ای گسترده در تمامی شهرستان‌های کشور حضور پیدا خواهیم کرد. این موفقیت، افتخاری بزرگ برای ساوجبلاغ محسوب می‌شود و نشان می‌دهد که با برنامه‌ریزی و مدیریت فرهنگی می‌توان در فضای مجازی نیز اثرگذاری واقعی داشت.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان در پایان با تأکید بر اهمیت استمرار فعالیت‌های فرهنگی اظهارکرد: کار فرهنگی هیچ‌گاه پایان‌پذیر نیست و هر اندازه تلاش کنیم، باز هم کم است. همه مسئولان و دست‌اندرکاران فرهنگی باید با همت، دغدغه و اهتمام جدی‌تر در این میدان حضور داشته باشند تا فرهنگ ایثار، آموزش و توسعه دینی در جامعه نهادینه شود و نسل‌های آینده با هویت فرهنگی و دینی قوی تربیت شوند.
وی در پایان گفت: امیدواریم با همکاری همه دستگاه‌ها و مشارکت مردم، شاهد شکل‌گیری فرهنگی پویا، اثرگذار و پایدار در ساوجبلاغ باشیم و بتوانیم الگویی برای سایر شهرستان‌ها و استان‌ها ارائه دهیم.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.